В 65 аудитория на Софийски университет „Св Климент Охридски“ кандидат-студентът Владислав Василев изтегли Тема № 2 на изпита по математика. С него Софийският университет поставя началото на първата изпитна сесия от кандидат-студентската кампания, предаде КРОСС.

Подали заявление за участие в изпита са 1220 души.

Изпитът по математика по традиция е един от най-трудните в университета – неговата цел е не да провери знанията на кандидатите, а да търси оригиналност и креативност в мисленето, каза  проф. Иван Сосков – декан на Факултета по математика и информатика.  Той заяви желание да се даде възможност на кандидат-студентите да свикнат с атмосферата на изпита и да могат да се подготвят по-добре за следващите сесии. Взето е решение всички, които изкарат отлични оценки, да бъдат приети, без да чакат резултати от изпитите през март и през юли.

СУ вече приема документи на кандидат-студентите

В Софийския университет „Св. Климент Охридски“ вече се приемат документи за кандидатстудентската кампания за 2010/2011 г. Това става в Информационно-рекламния център на СУ, който се намира на бул. „Цар Освободител“ № 15. Срокът за подаване на заявления за първата изпитна сесия е до 25 януари. Заявленията се попълват на място, а таксата за един конкурсен изпит е 30 лв.Изпитите ще бъдат разделени на три сесии, както следвa:

Първа изпитна сесия – „Математика“, „Теология“, „Физика“, „География на България“;

Втора изпитна сесия – „Математика“, „Теология“, „Физика“, „География на България“, „Журналистика“, „История на България“, „Химия“, „Философия и социални науки“, рисуване по натура и събеседване (за спец. „Изобр. изкуство“), музикален инструмент или пеене, „Български език и литература“, „Биология“;

Трета изпитна сесия – „Математика“, „Теология“, „Физика“, „География на България“, „Журналистика“, „История на България“, „Химия“, „Философия и социални науки“, рисуване по натура и събеседване (за спец. „Изобразително изкуство“), музикален инструмент или пеене, „Български език и литература“, „Биология“, „Испански език“, „Италиански език“, „Френски език“, комплексен изпит по старогръцки и латински език, „Английски език“, „Немски език“, „Полски език“, „Чешки език“, „Руски език“, комплексен изпит по сръбски и хърватски език.